top of page
Αναζήτηση
  • ypsilitasi

Τελικά ο δήμαρχος δεν μπόρεσε...

Την περασμένη Τετάρτη (10/2) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με κεντρικό θέμα τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τον ορεινό όγκο του Υμηττού. Η προς διαβούλευση ΣΜΠΕ θα είναι και η βάση για το επικείμενο Προεδρικό Διάταγμα της Κυβέρνησης που αφορά τον Υμηττό και αποτελεί μία οπισθοδρόμηση στο καθεστώς προστασίας του οικοσυστήματος. Το ζήτημα είναι κεντρικό για το Δήμο της Ηλιούπολης, καθώς σχετίζεται άμεσα με την αναβάθμιση του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) και με τα σχέδια για την κατασκευή διαδημοτικού κοιμητηρίου στην ίδια έκταση του Υμηττού.


Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν και οι αποφάσεις των περισσοτέρων από τα 13 δημοτικά συμβούλια των Δήμων που περιβάλλουν το βουνό. Αναμέναμε την παρέμβαση του δημάρχου Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη ως όφειλε, για να στηρίξει την αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε σχέση με το ΚΥΤ και το νεκροταφείο. Τελικά ο δήμαρχος δεν μπόρεσε... λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Δεν μπόρεσε και κανείς αντιδήμαρχος, ούτε κάποιος γραμματέας, κλητήρας, γραφιάς να τοποθετηθεί αντί αυτού και να εκπροσωπήσει τις θέσεις του δημοτικού συμβουλίου και μεγάλης μερίδας των πολιτών σε σχέση με τον Υμηττό και το κοιμητήριο. Άλλωστε ίσως και να ήταν λίγο δύσκολο να μεταφέρει την απόφαση στην Περιφέρεια, αφού οι παρατάξεις στο Δ.Σ. «Ηλιούπολοι Μαζί» του δημάρχου και η συνεργαζόμενη «Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη» του Α. Στασινόπουλου είναι και οι μόνες που τάχθηκαν υπέρ του κοιμητηρίου στον Υμηττό. Να υπενθυμίσουμε ότι η κατασκευή του νεκροταφείου αποτελεί ως προϋπόθεση την αναβάθμιση του ΚΥΤ σε 400kV.


Βρέθηκε όμως κάποιος που προσφέρθηκε οικειοθελώς να μας «εκπροσωπήσει». Πρόκειται για τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος σε παρέμβασή του δήλωσε: «Μαζί με την Ηλιούπολη θέλουμε και μπορούμε να αναπτύξουμε διαδημοτικό κοιμητήριο στον Υμηττό». Αγνοώντας την απόφαση του Δ.Σ. Ηλιούπολης, μίλησε δια στόματος της Ηλιούπολης με την ηχηρή σιωπή-συναίνεση της δημοτικής αρχής της πόλης μας. Η απάντηση στο δήμαρχο Αλίμου είναι πολύ απλή: μπορεί να θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να αναπτύξετε κοιμητήριο στον Υμηττό μαζί με την Ηλιούπολη. Η Ηλιούπολη δεν είναι μία μειοψηφούσα δημοτική αρχή, αλλά οι ίδιοι οι κάτοικοί της που έχουν δώσει τις εξετάσεις τους και δε θα επιτρέψουν καμία παρέμβαση στον Υμηττό ούτε με την αναβάθμιση του ΚΥΤ, ούτε με το νεκροταφείο, αλλά ούτε και με κανέναν άλλο τρόπο. Καιρός να μελετήσετε τις εναλλακτικές λύσεις για κοιμητήριο που είναι εφικτές, καθώς έτσι κι αλλιώς η συγκεκριμένη έκταση δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες 3 δήμων. Ο δήμαρχος Αλίμου, «λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο» και ξεπερνώντας κάθε όριο, θεώρησε και δεδομένη την αναβάθμιση του ΚΥΤ Ηλιούπολης- Αργυρούπολης.


Όσο για τον δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκη: «αφήστε το, καταλάβαμε... καταλάβαμε πόσο (δεν) έχετε την πολιτική βούληση να πιέσετε για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣΤΕ και την απομάκρυνση του ΚΥΤ... καταλάβαμε πόσο (δεν) θα υπερασπιστείτε τις γειτονιές μας, την υγεία των πολιτών και τον Υμηττό... δε χρειάζεται να μας εκπροσωπήσετε, μπορούμε και μόνοι μας...»


Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη ΣΜΠΕ του Υμηττού εδώ.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page