top of page
Αναζήτηση
  • ypsilitasi

Ημέρα βουνών: Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσε στο Κέντρο της Αθήνας για την προστασία τους (φωτό).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Βουνών (11/12), κινήσεις για την προστασία των βουνών και της φύσης από όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 19:00 στο Μοναστηράκι και στη συνέχεια το πλήθος κατευθύνθηκε μέσω των οδών Αθηνάς και Σταδίου στο Σύνταγμα.


Το κεντρικό μήνυμα της συγκέντρωσης ήταν η υπεράσπιση των βουνών και της φύσης από την καταστροφή που προκαλεί η ανάπτυξη. Κινήσεις για την προστασία των βουνών από την αλόγιστη ανάπτυξη αιολικής βιομηχανίας, από τις εξορύξεις, σύλλογοι για την προστασία των ρεμάτων, ορειβατικοί σύλλογοι και άλλες παρόμοιες ομάδες, ένωσαν τη φωνή τους σε μία πανελλαδική διαδήλωση.


Βρεθήκαμε στη διαδήλωση και συναντήσαμε συλλογικότητες, συνελεύσεις και φορείς, από τα Άγραφα, τον Ελικώνα, τη Σκύρο, τη Ραφήνα, την Ικαρία, την Οίτη, τον Υμηττό, την Εύβοια, την Ήπειρο, τη Φυλή και από πολλούς άλλους απειλούμενους τόπους.


Από τις γειτονιές μας συμμετείχε η Συνέλευση «Ανοιχτό Κύκλωμα Ηλιούπολης», το ΠΕΡΙ.ΠΟ.ΛΟ. Αττικής και μέλη του ορειβατικού συλλόγου.













120 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page